Ton van der Velden

Ton (1 juni 1952) is acteur. Na zijn toneelopleiding, heeft hij gespeeld bij de Haagse Comedie, Nieuwe Comedie, Toneelwerkplaats, vrije producties, schoolvoorstellingen en televisierollen in Nederland en België.

U kunt hem ook boeken als animatie-acteur voor feesten, beurzen, evenementen en theaterfestivals. Opdracht op maat. Theaterworkshop, regisseur, speldocent, stemtraining, voice-over, model, acteur voor bedrijfsfilms en commercials. En voor de maand december is het vroegtijdig boeken als verteller van “De Kerstvertelling” van Charles Dickens en de animatie karakters Scrooge en Vadertje Tijd. Of een solovoorstelling boeken in zijn eigen huistheater. Ook als gastheer heet hij u welkom in zijn Bed & Breakfast “De Theaterherberg”.

Acteur

Hoogtepunten

toen was geluk heel gewoon.

Van 1997 tot 2009 mocht ik de vaste gastrol Kok van de Lande spelen in de succesvolle TV serie “Toen was geluk heel gewoon”. Naast o.a. Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier mocht ik 13 jaar met veel plezier deze rol neerzetten. 

Commercials

Recent werk

Seniorweb

videobellen-01

Seniorweb

Printen

Seniorweb

Wifi-problemen

TV Programma 2020

Oud en jong gaan tijdelijk “Onder 1 dak”.

Jongeren zoeken zich een ongeluk naar betaalbare woonruimte, terwijl ouderen in een veel te groot huis wonen en vaak eenzaam zijn. Is samenwonen dé oplossing? In het nieuwe EO-programma ‘Onder 1 Dak’ gaan babyboomers en millennials het experiment aan. Wat leren deze generaties van elkaar en waar schuurt het? Want jongeren zijn lui en ouderen saai, toch?

Tijdens de speeddate starten twaalf jongeren en twaalf ouderen de zoektocht naar een nieuwe huisgenoot. Wat hopen ze te vinden in de perfecte match? Ton (68): “Ik zou het leuk vinden als je een jongere hebt, waar je lekker mee kunt brainstormen.” “Het lijkt mij wel tof om een hele nieuwe levensstijl te ontdekken”, vertelt Jaim (18) lachend.

 

Generatiekloof

Na de speeddate gaan de twee generaties daadwerkelijk een aantal dagen bij elkaar onder één dak wonen. Worden de vooroordelen bevestigd, of…? En die generatiekloof, bestaat die eigenlijk wel? Het is verrassend hoe goed oud en jong elkaar vindt. Sabine (61) verbaast zich erover dat Himano (22) elke week met zijn vriendengroep bij elkaar komt. “Ik dacht dat al het contact zo vluchtig was. Veel op de app, maar jullie zien elkaar ook echt!” Joygill (23) is weer positief verrast door zijn match Ton. “Ik vind het tof dat je op 68-jarige leeftijd nog een B&B runt.”

Echte gesprekken

De afleveringen laten kwetsbare gesprekken zien tussen twee generaties die vaak langs elkaar heen leven. Door het samenwonen ontstaat er een mooie connectie, die ervoor zorgt dat vooroordelen verdwijnen. Jong en oud leert daarbij ook van elkaar. “Ik heb geleerd door te zetten, mijn gevoel te volgen en honderd procent ergens voor te gaan”, vertelt Himano. Ton krijgt nieuwe energie van zijn jonge huisgenoot. Hij danst door de met muziek gevulde keuken, terwijl Joygill het eten klaarmaakt. “Kijk daar word je toch harstikke jong van! Hij heeft mij geleerd dat ik mij weer jong kan voelen.” 

De aflevering kun je hier bekijken.

[tekst en foto’s EO]