Warfhuizen en omgeving

Warfhuizen, een prachtig ‘stee’* op het Groninger platteland. Een oase van rust waar je midden in de natuur zit. Wandelen, fietsen, mountainbiken, of per kano kun je alle kanten op.  

contact

Er gaat toch iets boven Groningen!

Ten oosten van Warfhuizen ligt het riviertje de Kromme Raken, dat onderdeel is van het stelsel van kleine waterwegen dat in Noord-Groningen “het marengebied” wordt genoemd. De maren zijn populair vanwege de mogelijkheden om er te kanoën.

De vele wandelroutes door Nationaal Park Lauwersmeer kunnen u zeker dagen lang bezig houden. Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs. Ook kunt u hier zwemmen of lekker luieren op een van de strandjes aan het Lauwersmeer. In Lauwersoog kunt u de auto parkeren en maakt u vanuit de haven een overstapje naar Schiermonnikoog.

In de directe omgeving kunt u wadlopen of een bezoek brengen aan de zeehondencrèche in Pieterburen, het theemuseum in Houwerzijl, het Wierdenmuseum in Ezinge, of aan het landgoed Borg Verhildersum in Leens met in de schitterende borg tuin een permanente beeldenexpositie van Eddy Roos. Ook kunt u een tuinen-, galerie- of antiekroute volgen.

In de gezellige winkel- en universiteitsstad Groningen kunt u een bezoek brengen aan het Groninger Museum met zijn spraakmakende en verrassende exposities. Voor de cultuur- en natuurliefhebber is het heerlijk vertoeven in deze streek.