.......

In januari kreeg de Theaterherberg opnieuw een hoge waardering van de bezoekers via booking.com

Welkom in de Theaterherberg

In het noordwesten van Groningen, in het landelijk gelegen pittoreske terpdorpje Warfhuizen, ligt de Theaterherberg van Ton van der Velden. Een sfeervolle logies & ontbijt. Het pand, dat op de lijst van Rijksmonumenten staat, is in 1850 gebouwd en heeft tot 1980 als wijnboerderij voor de regio gefungeerd. In vroeger tijden werden de vaten wijn over water aangevoerd en in dit pand gebotteld. Ook door de eigenaar gestookte jenevers, likeuren en kruidenbitters werden per koets geleverd aan de Groninger borgen, de herenboeren en kloosters in de regio.

Door dit landschap met zijn bekende kleuren en luchten, kronkelen de maren, ontstaan uit de voormalige geulen en prielen in het vroeger onbedijkte land. Kleurrijke wegbermen in de zomer, helgele koolzaadvelden rond de maand mei, het gouden koren in juni en juli en herfstkleuren in september en oktober. Al deze elementen maken het Marnegebied tot een unieke vakantiebestemming, voor een aantal weken, maar ook voor een weekend of zelfs voor één dag.

Uw gastheer en acteur Ton van der Velden liet zich al jaren voor zijn vertrek uit Den Haag inspireren door het Hogeland. Tijdens uw verblijf krijgt u van hem persoonlijk een royaal ontbijtbuffet geserveerd en zal hij u met liefde adviseren over de regio. Buiten zijn optredens in het land voor theater, bedrijven en televisie speelt hij bijzondere literaire solovoorstellingen in zijn eigen huistheater. Deze voorstellingen spelen zich alleen af tijdens theaterarrangementen of besloten voorstellingen tot 30 personen.

Bij aankomst schenkt de gastheer u een welkomstdrankje in en betovert u met zijn vriendelijkheid en de sfeer die hij gecreëerd heeft in zijn Theaterherberg.

 tarieven en extra informatie

4 persoonskamer

  • per nacht € 180,00 *
  • meerdere nachten € 160,00 per nacht *

* toeristenbel. € 1,50 pppn

2 persoonskamer

  • per nacht € 99,00 *
  • meerdere nachten per nacht € 90,00 *

* toeristenbel. € 1,50 pppn

1 persoon

  • per nacht € 80,00 *
  • meerdere nachten per nacht € 70,00 *

* toeristenbel. € 1,50 pppn

 

Eten

Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. In de aanwezige keuken kunt u zelf een maaltijd bereiden (tarieven en mogelijkheden op aanvraag)

Geopend

De Theaterherberg is geopend van maart tot en met oktober. U bent van harte welkom, ook voor een lang weekend, midweek of week. De Theaterherberg is ook bijzonder geschikt voor groepen tot 10 personen.

Eet avontuurtjes en uitgaanstips

Met liefde voor het Groninger Landschap geef ik u alle tips die u nodig heeft om uw verblijf in de Theaterherberg tot een mooie beleving te brengen. De heerlijke restaurantjes, musea, galleries, de schitterende fiets-, wandel-, en vaarroutes. Vogels spotten of een wandeling maken met de boswachter in het Nationaal park “Lauwersmeer”. De zeehondencreche of wadlopen in en van Pieterburen. Een dagje naar Schiermonnikoog. Heeft u vragen vooraf dan hoor ik ze graag.